Het is niet wát je overkomt in het leven, maar hoe je ermee omgaat.”

Als trainer, coach, vader en ervaringsdeskundige op het gebied van fertiliteitsuitdagingen heb ik geleerd dat het leven alles behalve maakbaar is. Dat hoeft niet te betekenen dat we alles maar over ons heen moeten laten komen. Integendeel. Ik help je graag om de regie zelf weer in handen te nemen en sturing te geven aan je eigen koers.

Wie ben ik?
Mijn naam is Peter Brandsma (1974). Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen begon ik mijn carrière met het trainen en coachen van mensen in het bedrijfsleven. Dat was een hele waardevolle tijd, maar na ruim 7 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Van bouwbegeleider tot vader en coach…
Ik maakte een rigoureuze switch door mijn eigen bouwbegeleidingsbureau te starten. Hoewel dit misschien niet logisch klinkt, was ik in mijn vrije tijd veelal aan het klussen en is mijn passie voor bouwen er met de paplepel ingegoten. Het begeleiden en coachen van mensen bij het verwezenlijken van hun droomhuis gaf en geeft veel voldoening. Droomhuizen waar gezinnen hun basis en geluk vinden…

In dezelfde periode werd mijn eigen wens om een gezin te stichten steeds groter, waarbij al snel bleek dat dit voor mij en mijn vrouw geen makkelijke weg zou worden. 6 jaar lang schommelden we tussen hoop en teleurstellingen, reden we van het ene ziekenhuisbezoek naar het andere, gingen we op vakantie om het verdriet te verwerken en vloeiden de emoties van vertrouwen naar moedeloosheid en weer terug. Na diverse intensieve behandelingen (IUI, IVF en ICSI) werd het ‘harde werken’ beloond en werden we ouders van een prachtige dochter.

Vanuit mijn eigen ervaring in dit hele proces en mijn achtergrond als trainer/coach ontstond de behoefte om mannen en stellen te helpen, te begeleiden, te motiveren en te inspireren om (samen) verder te komen. Zodoende werd in hetzelfde geboortejaar als dat van mijn dochter ook Daddy Cool Training & Coaching geboren.

Waarbij kan ik je helpen?
Ik ben er voor een ieder die bereid is om de (onvervulde) kinderwens in de ogen te kijken en te doorvoelen wat er van binnen leeft. Met een open houding en altijd met een vleugje humor. Want als het lukt om door de pijn en verdriet heen te kijken, liggen er vaak waardevolle inzichten verscholen.

Daarnaast begeleid ik vanuit Daddy Cool Training & Coaching workshops voor mannen die het grote geluk in het vooruitzicht hebben om vader te worden. De workshop bereidt de aanstaande vaders voor op het grote spektakel van de bevalling en de daaropvolgende kraamperiode.

drs. Peter Brandsma