Daddy Cool Workshop voor aanstaande vaders

Gratis sessies

Daar waar het leven in Corona-tijd voor velen op een bepaalde manier een beetje stilstaat, is dat voor stellen die binnen aanzienlijke tijd een kindje verwachten het tegenovergestelde. De baby groeit in de baarmoeder onverstoorbaar door, op weg naar het moment dat hij/zij geboren zal worden. Voor de ouders kan dit mooie moment nu juist extra spannend zijn. De regels zijn aangescherpt, ziekenhuizen en verloskundigen nemen maatregelen en wensen voor de bevalling kunnen misschien niet allemaal meer ingewilligd worden.

Normaal bereid ik in de Daddy Cool workshop mannen voor op deze toffe en speciale dag met tips, trucs, handvatten en humor. Helaas kunnen de workshops door de maatregelen niet doorgaan. Tegelijkertijd voel ik extra sterk dat ik mannen, de bijna vaders, juist nú niet in de kou wil laten staan. Zeker nu de zorgen en onzekerheden des te meer de kop op kunnen steken.

Daarom bied ik tot 1 juni mannen GRATIS telefonische sessies aan. Elke man die behoefte heeft aan een luisterend oor, het delen van zijn twijfels over de geboorte of over zijn vriendin/vrouw, het maken van een plan of het meedenken over de eigen rol als geboortepartner. Natuurlijk geef ik ook de tips die in de workshop aan bod komen mee. Om het Coronavirus kunnen we nu niet heen, maar dit hoeft het grote geluk niet in de weg te staan!

Stuur me een PM, mail naar daddycoolutrecht@gmail.com of geef me een belletje voor het maken van een afspraak.


Na negen maanden is het dan eindelijk zo ver, je partner gaat bevallen en jij wordt daarmee de trotse vader van jullie zoontje of dochtertje. Het zou daarmee zo maar eens de meest indrukwekkende dag van jullie leven kunnen zijn. Iedereen beleeft de bevalling weliswaar op een andere manier, maar dat de geboorte van jullie kindje indruk op jullie zal maken, staat als een paal boven water. Een heel klein mensje dat al die tijd veilig in mama’s buik ‘groot’ is gegroeid en dat nu klaar is om de wereld te betreden gaat jullie leven enorm verrijken. Hij of zij is zo ontzettend welkom en jullie willen niets liever dan hem of haar het allermooiste en allerbeste leven geven.

Maar voor het zo ver is wacht jullie nog een hele speciale dag, de dag van de bevalling. Een dag om nooit meer te vergeten en een dag waarop er veel van jullie gevraagd wordt. Zowel fysiek als mentaal worden jullie uitgedaagd en natuurlijk geldt dat met name voor de moeder. Zij verzet het échte werk, maar jij kan haar daar, als geboortepartner, goed bij helpen. Want dat je als vader een hele belangrijke rol hebt tijdens de bevalling en de uren daaraan voorafgaand, is een feit.

Inhoud workshop

Om jezelf goed voor te bereiden op de grote dag is, in samenwerking met Maaike Rijnsburger (doula), de Daddy Cool workshop ontwikkeld. Een leuke interactieve workshop met humor en een nuchtere uitleg die jou helemaal klaarstoomt voor de geboorte en de daarop volgende kraamtijd.

Maaike en ik geven deze workshop samen, zodat je vanuit het perspectief van een man én een vrouw informatie krijgt en aan ons beiden vragen kunt stellen.

  • De bevalling, hoe gaat dat in zijn werk?
  • Wat kun je bieden als partner tijdens de bevalling?
  • De geboorte, wat kun je zelf doen als partner?
  • De kraamweek, wat kun je allemaal verwachten?
  • En nog veel meer…

Wanneer en waar?

Eenmalige workshop op zaterdagmiddag van 13.30 uur – 17.00 uur

Data 2020: 28 maart, 25 april, 16 mei…helaas zullen deze workshops niet doorgaan i.v.m. het Corona-virus. 13 juni gaat hopelijk wél door!

Locatie: Kinderdagverblijf Partou | Pratumplaats 1 De Meern | Ingang paars

Met naar keuze naborrel bij Brouwerij Maximus ernaast.

Kosten en inschrijven
De workshop kost € 60,- en duurt 3,5 uur. Inschrijven kan door je gegevens hieronder in te vullen.

Heb je vragen over de workshop? 
Stuur me gerust een berichtje.